A kiskutyánknak köszönhetjük a szálanyag tárolót

Amikor építkeztünk, nagyjából öt éve, az alapanyagokból elég sok megmaradt. Többek között vasrudak, falécek, csövek és szigetelőanyagok. Ezeket azóta a pincében tároljuk, de elég nagy a kupi és kezd az egész nagyon átláthatatlanná fajulni, mivel szálanyag tároló beszerzésére eddig nem volt lehetőségünk. Túladni rajtuk nem akarunk egyelőre, mert tervezünk még apróbb újításokat, amihez jól jöhetnek. Egyik nap összeraktam nagy nehezen egy helyre az anyagokat, hogy legalább ne az egész pincét azok foglalják el, hanem a fal mellett sorakozzanak. Így már egy fokkal közelebb került a rendhez a pince állapota.

A hőn áhított kisállat

A feleségem és a kislányom minden vágya régóta egy kutya. Nekem sincs ellenemre, viszont nekem soha nem volt semmilyen állatom, ezért viszolygok tőle egy kicsit. Nem tudom, hogy kell egy kiskutyát gondozni, nevelni. Abban bízom, hogy a feleségem és a lányom jobban ért hozzá, így csak nem lesz vele gond. Majd én is utánaolvasok, mielőtt végleg kutyatartásra adjuk a fejünket.

Fogadjunk örökbe állatmenhelyről!

Egy délután, amikor az iskolából hoztam haza a kislányomat, meglátott egy plakátot, amin a helyi állatmenhely hirdetése szerepelt. Addig könyörgött, hogy fogadjunk örökbe egy kiskutyát, hogy végül beadtam a derekam. Másnap felkerestük a menhelyet és kiválasztottunk egy fiatal, jókedvű kis szeretetgombócot. Megkötöttük az örökbefogadási szerződést, kifizettük az örökbefogadási díjat és két zacskó táppal is hozzájárultunk a menhely munkájához.

A lányom majd’ kibújt a bőréből, annyira izgatott lett a kis jövevénytől, a feleségem úgyszintén, és bevallom, az én szívemet is rabul ejtette a kis szőrmók. A kiskutyát Fügének neveztük el. Nagyon barátságos kiskutya volt, bár kölyökkutya lévén nagyon izgága volt és a szobatisztaságra még tanítgatni kell.

A kutyatartás hátulütői

Pár hét elteltével megengedtük, hogy Füge felfedezze a pincét. Az autót takarítottam mellette a garázsban, amíg ő vígan futkározott és szaglászott körbe a kacatok között. Amikor végeztem a takarítással, bementem a pincébe megnézni, mit művel a kis eb, mivel gyanúsan nagy volt a csönd. Amint beléptem, földbegyökerezett a lábam: a kiskutya elkezdte szétrágni apró darabokra a faléceket, amiket olyan gondosan összepakoltam. Dühbe gurultam, leszidtam Fügét, hogy tanulja meg, ilyet nem szabad csinálni.

Így szereztem be a szálanyag tárolót

Ekkor határoztam el, hogy megoldás kell végre az anyagok tárolására: be kell szereznem egy szálanyag tárolót. Este leültem a gépem elé és utánanéztem, hogy honnan lehet rendelni ilyesmit. Találtam is egy webshopot, ahol hatalmas választék volt különböző tárolókból, polcokból és állványokból. A karos állványok között csupa olyan állványrendszer fogadott, ami megfelel a pincébe az építőanyagaim tárolására.

szálanyag tároló

Ezek a karos állványrendszerek tökéletesen alkalmasak hosszú és túlméretes anyagok tárolására, mint amilyenek az enyémek a pincében. Olyan oszlopokból épülnek fel, amiknek a távolsága a tárolt anyagok méretéhez igazítható. A könnyű karos állvány mellett döntöttem, tudniillik ezek könnyebb súlyú anyagok tárolására lettek kialakítva és kézi rakodáshoz ajánlják. Mivel nálam csak ez a fajta pakolás valósítható meg, úgy gondoltam, hogy mindenképp rendelek ebből a szálanyag tároló rendszerből.

Kitöltöttem az árajánlatkéréshez szükséges űrlapot, ami a honlap bármelyik oldalán megtalálható, és elküldtem a cégnek. A pince és a tárolandó anyagok adatai alapján, amiket pontosan megadtam a levélben, elkészítettek egy tervrajzot, és egy árajánlatot is kaptam. Úgy gondoltam, abszolút megéri az árát ez a szálanyag tároló. Végre nem lesz rendetlenség a pincében és a kutya sem fogja elérni az építőanyagokat, hogy megrágcsálja.

A tároló házhoz szállítása és telepítése

Meg is rendeltem tehát a szálanyag tárolót. Miután személyre szabottan legyártották, ki is szállították házhoz a megbeszélt időpontban. A szakemberek kifogástalanul dolgoztak, minden oszlop és alkatrész tökéletesen a helyére került. A lécek, csövek és fémrudak nagyszerűen elfértek a tároló polcain. A pincehelyiség így most már abszolút átlátható lett, nagy megkönnyebbülés ez számunkra.

Füge pedig akármennyire erőlködik, nem éri el a rudakat és a léceket, így le kellett tennie arról a mulatságról, hogy rágcsálja őket. Vettünk neki játékokat, gumicsontot és labdát, amiken kedvére próbálgathatja a hegyes kis fogait.