A legjobb ajándék kávéimádó macskatulajdonosoknak

Bár már régóta vannak állataim, a tartásukkal kapcsolatban gyakran elbizonytalanodom. Ilyenkor jól jön a barátnőm segítsége. Ő már régóta foglalkozik állattartással, sőt, már a nagyszülei is tartottak házi kedvencet, pedig akkoriban ez még annyira nem volt felénk divat.

Szerettem volna neki meghálálni valamivel, hogy mindig ott van és válaszol a kérdéseimre, ráadásul bármilyen butasággal keresem is, mindig nagyon kedvesen reagál.

Nehéz egy macskásnak ajándékot választani!

Annak, aki komolyan foglalkozik a macskáival, és esetleg nem csak egy példány van belőlük, hanem két-három cicával is megosztja az otthonát, valójában nagyon nehéz ajándékot választani. Szóba sem jöhet olyasmi, ami csak dísztárgy, poén vagy porfogó. Úgyis a cicák martaléka lesz.

Ugyanígy a cicás ajándékok sem viccesek egy idő után. Tapasztalatból mondom, két macskáig az ember rajong a cicás táskáért, bögréért, tollért, párnáért, takaróért. Utána a fél karját adná, ha egy kicsit nem valami cicásat látna. Hanem valami olyat, ami annak ellenére is csinos, hogy meg van rágva, összekarmolták és egy kicsit macskaszőrös – például. Mert vicces-vicces a cicás lét, de néha vágyunk arra, hogy ne “csak” cicagazdik lehessünk.

És persze ott vannak még az ajándékokhoz kapcsolódó általános elvárások is: legyen emlékezetes, érdekes, maradandó… Maradandó. Cicák között… Sok siker!

Az én titkos módszerem

Van egy titkos módszerem, amelyikkel az ismerősöknek, barátoknak szoktam ajándékot keresni. Jó, annyira nem titkos, igazából bárki ki tudja próbálni. Van egy internetes oldal, úgy hívják, hogy Ajándék Varázsló.

Nagyon vicces… Kicsit úgy működik, mint a cicáknál a tápválasztó alkalmazások. Ott ugye beírja az ember, hogy milyen macskája van, milyen korú, ivartalanított-e… És akkor a program kidobja, milyen tápok felelnek meg a legjobban az igényeinek.

Na, hát az Ajándék Varázsló is ilyen, csak éppen ajándékokkal. Meg lehet adni, hogy kinek, hány éves, milyen nemű személynek, milyen alkalomra, mekkora összegben keresünk ajándékokat. Aztán az oldal szépen kidobja a megfelelő megoldásokat.

Az Ajándék Varázsló adatbázisa úgy működik, hogy különböző webshopok töltik fel a saját termékeiket aszerint, hogy kiknek ajánlható ajándékba valamilyen alkalommal. Ez duplán jó ötlet szerintem.

A webshopok jól ismerik a termékeiket, azt, hogy kik vásárolják őket a legnagyobb örömmel, tehát sokszor olyan ajándékötletekkel tudnak előállni, amik egyszerű földi halandónak eszébe sem jutnának. Másrészt ezek többnyire igényes boltok, tehát odafigyelnek a kínálatra, szállításra, garanciára, teljes nyugalommal tuduk tőlük vásárolni.

Cserben hagy a segítségem?

A barátnőm esetében viszont a keresőrendszer – úgy tűnt, cserben hagyott. Dísztárgyak? Kilőve! Plüss? Szó sem lehet róla… Párna, takaró? Kérész életű ajándékok egy macskás háztartásban. Bögre? Hahaha…

Nagyon kerestem a megfelelő ajándékot, de sajnos egyáltalán nem találtam olyasmit, amit igazán, tiszta szívvel oda mertem volna ajándékozni neki. Cserben hagyott volna a kedvenc oldalam? Eddig valahogy még mindig kihúzott a csávából, ha arról volt szó, hogy nincs ötletem valami meglepetésre. Most viszont egyszerűen minden döntését megkérdőjeleztem.

Isteni szikra

Csalódottan kattintgattam az oldalon, mikor találtam egy cikket: ajandek.varazslo.hu/blog/item/ajandek-kaveimadoknak

Rövid olvasás után tudtam, hogy megvan a legjobb ajándék! Kávédarálót fogok vásárolni!

Az elektromos kávédaráló egyik legnagyobb előnye, hogy a cicák elmenekülnek a konyhából, nyugodtan meg lehet főzni tőlük a kávét. Sajnos én sokszor vagyok türelmetlen a macskámmal, főleg, ha főzés közben lábatlankodik. De ha egyszer végre eltűnik a konyhából, az étlekészítés után mind a ketten a legnagyobb elégedettségben tudunk lenyúlni a kanapén. Ha pedig kávékészítés közben nem veszünk össze halálosan, a legkedvesebb elfoglaltságunk egymás mellett dorombolva kiélvezni a bögre melegét… igen, én is tudok dorombolni, ha akarok.

Tökéletes meglepetés

Szerencsére az egyik webshopban sikerült egy masszív és dizájnos kávédarálót választanom. Mindenben megfelel az igényeinknek: elég masszív, szóval macskaálló darab, plusz pont, hogy a vezeték miatt annyira leverni vagy lelökni sem tudják a cicák.

A csomag aránylag gyorsan megérkezett, én pedig remegő térdekkel, kicsit pironkodva átadtam az ajándékot a kedvenc cicás barátnőmnek. Azt kell, hogy mondjam, tökéletes a siker!

Azt mondja, ez a kis apróság segít neki, hogy reggelente egy kicsit magára figyeljen, ne csak a robotpilóta teljesítsen helyette. Bármilyen vicces, a cicás létnek is jót tesz. Türelmesebb, kedvesebb tud lenni az állataival az által, hogy ő is jobb passzban van.

Ez a sztori számomra azt bizonyítja, hogy ha van segítség és az ember kellően rugalmas, akkor mindig születhetnek meglepő, váratlan, mégis nagyon jó ötletek. Egyszerűen csak tudni kell, hová nyúljunk inspirációért!