A macskáim új kedvenc fekhelye az aktatáskám…

Azt már nem kell senkinek sem elmondanom, hogy egy igazi őrült macskás nő vagyok. Az a tény sem újdonság macskás körökben, hogy ha a ház legkényelmesebb pontját keresed, akkor meg kell találnod a macskádat, mert ő biztosan ott van. Az a helyzet, hogy otthon most ez a legkényelmesebb pont az aktatáska. Cirmi és Sanyi már csak tudják…

Na de hogy ne csak így belecsapjak a közepébe, ugorjunk vissza a történet legelejére. Cirmiről sokat hallhattatok már, ő volt a kis bordatöréses feketeség, akit egy parkolóban kukáztam, és pár hét alatt egész jól kikupálódott. Azóta komolyabb szerepet is betölt a családban, például minden új holmimnak ő az első számú kritikusa, Sanyi csak követi őt mindenben. Meg hát az az igazság, hogy a haverjaim is bármikor bizalommal fordulhatnak hozzá. Ez bebizonyosodott, amikor legjobb barátnőm, Tami átugrott hozzám.

Tamiról tudni kell, hogy mindig szeret jól kinézni, és minden szettjéhez van egy tökéletesen passzoló táskája. Ennek ellenére mégis ő az egyik leglazább csaj, akit ismerek, és nem hisztizik, ha esetleg a kosztümje macskaszőrös lesz. Legutóbb éppen egy komolyabb üzleti tárgyalás után látogatott meg, és csak ledobta a kanapéra a vadonatúj aktatáskáját. Na, hát Cirminek se kellett több, perceken belül felfedezte, és birtokba is vette a csinos kis darabot. Tamival könnyekig hatódva néztük, ahogy a francos kis bársonytalpú hogyan sajátítja ki az aktatáskát.

Én sem bírtam tovább, megkértem Tamit, hogy árulja el, hol is vette az aktatáskáját, mert úgy néz ki, nekem is fog kelleni egy… Mármint Cirmiéknek. Ezen a helyzeten nehéz volt nem röhögni, mert egyértelművé vált, hogy nem én leszek a táska elsődleges használója. Legalábbis egy ideig biztosan nem. Amúgy is szerettem volna egy aktatáskát, de ha már a macskáimnak is fáj rá a foga, az sok mindent elárul, és egy érdekes jövőképet fest elém.

Úgy láttuk a legegyszerűbbnek, ha máris megmutatja az aktatáska lelőhelyét, így keveredtünk hamar a Bagbox Webáruházába. Egyből aktiválódtak csajos funkcióim, és mindent végig akartam nézni. Őrült macska módjára kapkodtam a fejemet a táskák között, de Tami gyorsan a segítségemre sietett. Nem csinált mást, csak az aktatáskákhoz terelt, és akkor egy picit le is higgadtam, hiszen már szűkítettük a keresést.

Az már a képeken is látszott, hogy jó minőségű táskákat árulnak, így a macskabiztosság is garantált. Tudom, a táska elsődleges felhasználója az ember, de nem mindenki gondolja ezt így… Szépen lassan sikerült kizárnom a fejemből minden külső tényezőt, és csak arra koncentráltam, hogy megtaláljam a nekem tökéletes aktatáskát. Cirmiék pedig elégedjenek majd meg azzal, ami nekem van… – gondoltam én.

Nem is kellett már túl sokáig keresgélnem, megtaláltam azt a darabot, amivel kellően elegánsnak érezném magam a mindennapokban. Tami biztatására meg is rendeltem a kiválasztott táskát. Utána egészen a megérkezésig állandóan a táska járt a fejemben. Tudom, tudom, kicsit abszurd, mert olyan, mintha belezúgtam volna egy táskába. Ami részben igaz is, khmmm… Hiszen, ha valamilyen kiegészítőt veszel, az egy hirtelen fellángolás eredménye, nincsen kőbe vésve, hogy nem szerethetsz bele egy táskába! Ráadásul mindenkinek vannak pillanatai, amikor olyat tesznek, amit azelőtt még soha. Én például eldöntöttem, hogy én is aktatáska-tulajdonos leszek.

Amikor megérkezett a csomagom, benne a táskával, izgatottan bontottam ki, a csomagolásra pedig a macskák vetették rá magukat. Már meg sem lepődtem… Másnap Tami átjött, és gyönyörködött is egy sort a táskában, már amennyit látott belőle Cirmi valagától.

Én teljes mértékben meg vagyok elégedve az új aktatáskámmal, és úgy tűnik, bundás lakótársaim is elfogadták. Örülök, hogy van egy olyan jó barátnőm, mint Tami, hiszen ha ő nem jön át, nem figyelek fel az aktatáskájára, és nem ismerem meg a Bagbox Webáruházát.

Történetünk többszörösen is happy end-del végződött, nekem lett egy új aktatáskám, és szerintem a macskáim sem jártak éppen rosszul.