Állatos puzzle-t vettem a fiamnak karácsonyra

puzzle

A fiam odavan az állatokért. Már kiskorától kezdve nógatott engem mindig, hogy vegyek neki valamilyen állatot. Volt hörcsöge, tengerimalaca, teknőse (aki még most is él) és tavalyra kapott egy kiskutyát is. A kutyussal azóta nagyon jó barátságba vannak, rendszeresen leviszi sétálni és törődik is vele. Ha nyaralni megyünk, általában a szomszédra bízzuk a kutyát, de sok időre azért nem hagyjuk magára a kis ebet. A fiam kicsit magának való. Bár igaz vannak barátai, akik segítik, elküldik neki a leckét, néha át is jönnek hozzá, játszanak, de úgy a fiam különösebben nem igényli a társaságot. Elvan ő a szobájába. Sőt, megsúgta nekem egyszer, hogy van olyan barátja, akit ki nem állhat. De nem meri megmondani neki, hiszen nem akarja megbántani. Büszke voltam rá, hogy gondol mások érzéseire, így azt tanácsoltam, hogy szimplán csak kerülje az illetőt és barátkozzon olyanokkal, akiket kedvel. így hát most karácsonyra nem igazán tudtam, hogy mit adjak neki. Először könyvbe gondolkodtam, de aztán rájöttem, hogy könyvet bizony a könyvtárból is ki tud venni, hiszen van könyvtári kártyája és szereti onnan kivenni a könyveket, sosem vásárol, pedig kap zsebpénzt. A zsebpénzét is gyűjti valamire, de hogy mire, azt ugyan én nem tudom.

Aztán gondolkodtam, hogy valami állatos kéne, de mégis hasznos. Az interneten kezdtem el keresgélni, míg végül ráakadtam egy webshopra. Rengeteg játék volt ott: kreatív, logikai játékok, társasjátékok, elektromos játékok és szabadtéri játékok. Még puzzle-t is találtam! Sőt, úgy gondoltam, hogy a egy puzzle-nak biztosan örülne, hiszen szereti az ilyen pepecselős játékokat. A puzzle-on belül is több kategória volt. Én természetesen az állatosat választottam. És 1000 darabost szerettem volna. Emlékszem, hogy régen egy jó kirakós rengetegbe került. Most meg, 1000 és 2000 forint között már elég jókat lehet kapni. Legalábbis ezen a webshopon tényleg elég akciósak voltak a puzzle-ok. Én az afrikai elefántosat választottam, hiszen imádja az elefántokat. A leírás szerint prémium minőségű és pontosan meg volt adva a kirakós mérete, a gyártó és a korcsoport is. Aztán úgy gondoltam, veszek mellé még egyet hátha tényleg megtetszik neki. Egy alvó oroszlánosat választottam.

Pár nap múlva ki is hozták a játékot, és szerencsére volt lehetőségem utánvéttel is fizetni a futárnak. A szállítási költség nem volt sok, bár nem értem el a 20 ezer forintot, hogy ingyenes legyen. A futár jó fej volt, így adtam neki borravalót is. Mindkét játék rendben megérkezett, jól becsomagolva és nem sérült meg a a szállítás alatt. A karácsony is jól telt. Bár nem csináltunk semmi különöset, én főztem, a férjem segített, a fiunk meg játszott a kutyával. Mikor kész lett az ebéd, ettünk egy jót, aztán kibontottuk az ajándékokat. A kisfiam nagyon örült, mikor meglátta a kirakóst, és azonnal hozzálátott a kirakáshoz. A férjemmel segítettünk neki, és meg is kérdezte este, hogy hol vettem, mivel ha majd ezzel a kettővel végzett, lehet, hogy szeretne még kérni. Mondtam, hogy manapság ezek a puzzle-ok nem drágák, és megmutattam azt a webshopot is ahonnan rendeltem. Nagyon tetszett neki is, és mondtam neki, hogy nyugodtan rendelhet még tőlük, mert hamar kihozzák és szemmel láthatóan jó minőségű a puzzle. Csak ne hagyjon el egy darabot se, és a kutyával is vigyázzon, nehogy szerencsétlen eb véletlen széthordja a kicsi darabokat.