Köszi cicák, miattatok ismertem meg valamit, amit azóta is imádok

Az első motoros cuccomat anyumtól kaptam. Én kigyűjtöttem a pénz három év nyári melójából a motorra, ő meg megígérte, hogy akkor vesz nekem cuccokat. Persze mindenfélét összevásárolt a turkálókból, amit jónak gondolt és ami az én méretem volt. Nem szerettem túlzottan egyikbe sem bele, de mivel még mindig egyetemista voltam, örültem, hogy az egyetem, a lakás és az ételen kívül akadt még pénzem üzemanyagra is. Aztán amikor elkezdtem dolgozni, és saját albérletben lakni, már annyira hozzá szoktam, hogy a dzsekimbe alig tudom behajtani a karomat, hogy a nadrágom mindig rám tapad és fázik benne a lábam, valamint hogy a bokámnál néha befúj a szél, hogy nem is gondolkodtam abban, hogy új cuccokat vásároljak. Inkább belefogtam egy másik hobbiba (amit természetesen azóta is űzők, és nagyon jól megfér a motorozás mellett). Beszereztem két kiscicát egy menhelyről és cicagazdi lettem.

A macskák nevelhetetlenek, és ennek a mai napig megszívom az árát. Igaz, a baleset óta már soha nem hagyom kint a motoros ruháimat, bármennyire is fáradtan érkezzek haza egy jó kis motorozásról.

Szóval, még mindig az anya turkálta cuccokról beszélek, egy szép napom, amikor a macskáim már körülbelül egy évesek voltak, este kint hagytam a motoros nadrágomat és a bestiák reggelre cafatokra tépték az egyik lábszárát. Bevallom, ez egy kritikus pont volt, amikor majdnem meggondoltam, hogy visszaviszem őket. Szerencsére nem tettem így. Viszont nagy volt a nyomás rajtam, mert egy hét múlva indultunk a haverommal egy két napos útra és szükségem volt egy új motoros nadrágra. Úgyhogy lendületbe léptem és az interneten böngészve megismerkedtem a Sixgear márkával, amibe azonnal bele is szerettem. Ezen belül is, pontosabban a Sixgear Blaze motoros bőrnadrág rabolta el a szívemet, ami igazi marhabőrből készült, kivehető, mosható béléssel van ellátva, és vannak benne térdprotektorok, amelyek kicserélhetők SAS-TEC protektorokra. A derekán bőr sztreccs található hátul, valamint az emelt derekának köszönhetően beépített vesevédő is található benne. A cipzáras zsebet is nagyon hasznosnak találtam, hiszen nem kell félteni, hogy kiesnek a benne lévő cuccok. Nekem eddig mindig mindent, még a legkisebb dolgot is a hátizsákomban kellett cipelnem, mert az addig használt nadrágomon zsebein nem voltak cipzárok. A nadrágon egyébként egy rövid és egy hosszú összekötő cipzár is található, amivel a dzsekihez lehet illeszteni, és így nem fúj be a derekadnál sem a szél. Ezt nagyon okosnak találom, eddig ilyenről nem is hallottam még.

Így, hogy már egy éve fejlesztőként dolgoztam, úgy éreztem, hogy könnyedén megengedhetek magamnak egy ilyen nadrágot. Közben pedig tovább böngésztem az oldalt és rájöttem, hogy motoros dzsekikből is akadnak olyanok, amelyekben be tudod hajlítani a könyöködet, amelyben vannak gerinc- és vállprotektorok. És mindez csak egy-két tulajdonsága azoknak a termékeknek, amelyek a Sixgear márkához tartoznak. Elhatároztam hát, hogy életem első kétnapos útjára teljesen beújítom a felszerelésemet. Természetesen ennek mindig megvan a rizikója, hogyha az ember új, addig teljesen ismeretlen dolgokat használ elsőre, élesben, de annál semmi nem lehet rosszabb, ami nekem addig volt. Ezzel nyugtattam magam, valamint véleményeket olvastam a Sixgear márkáról a neten és rájöttem, hogy mindenki nagyon szereti. Azóta tudom, hogy mennyire igazuk volt.

Szóval az egyik home office-os napomból elcsaptam másfél órát és elmentem a Shox boltba Budapesten, hogy megvásároljam magamnak a cuccokat. Tulajdonképpen internetről is rendelhettem volna, hiszen egy hét alatt simán kiszállították volna, de azért választottam mégis a valós térben történő vásárlást, mert ez volt életem első alkalma, és minden percét élvezni szerettem volna. Nadrágból egyenesen a Blaze nevezetűt kértem az elárusítótól, hiszen ebbe szerettem bele a neten, de kabát és kesztyű ügyben nagyon sokáig válogattam, hogy igazán jót találjak, ami a célnak megfelel. Az üzletben egyébként más, külföldi márkák is voltak, de az érdeklődésemet csakis a Sixgear kötötte le.

Egy jó kis bakancsot is kinéztem magamnak, csak azért nem tudtam megvenni akkor, mert hagynom kellett pénzt magamnak a motoros kirándulásra is. Viszont azt is kiválasztottam és felpróbáltam, hogy később már a netről tudjam megrendelni és ne kellene ismét eljönnöm érte az üzletbe.

És gondolom mondanom sem kell, hogy ezeket az új cuccokat mindig gondosan berakom a szekrénybe, hogy nehogy a cicáim karmai közé kerüljenek.